top of page

Cotswolds Retreat

A beautiful Cotswolds stone home reconnected to its landscape

This project was about more than just remodelling a house, but how to connect a house to its landscape.

Attracted by its idyllic setting, the owners purchased this property with a view to create a long-term home in the Cotswolds with a contemporary design. However, the existing  H-shaped cotswold stone house didn’t take advantage of its unique location. Our proposals added a contemporary extension to the house, infilling the centre of the H, to create a living room and master bedroom with full height glazing providing stunning views to the surrounding landscaped gardens.

The owners had impeccable taste in furniture and the design of the house provides a minimalist backdrop for their collection of beautifully-crafted pieces. The lounge features a large glazed wall with views and access to the grounds, the walls are painted dark blue which provides a contrast with the contemporary furniture and gives intimacy to the space.